LECTURES CURTES // LECTURAS CORTAS

 

NOVA LLEI PELS PROFESSIONALS DE LA MOTRICITAT HUMANA

Els professionals de l'activitat física i esportiva tindran una llei de sector
Maig 2007 -
"Una necessitat social"


El món de l'esport ha acollit amb evident satisfacció l'aprovació de l'avantprojecte de llei de regulació de les professions relacionades amb l'activitat física, presentat públicament ahir. No podia ser d'altra manera davant un text que des del sector es qualifica de "llargament esperat i reivindicat", en paraules del director de l'Institut Nacional d'Educació Física (INEFC), Andreu Camps.
Els beneficiaris de la llei en destaquen la lluita contra l'intrusisme. "L'únic àmbit que estava regulat -explica el president del COPLEFC- era el del professor d'Educació Física; en la resta [monitors de gimnàs o d'activitats físiques per a la gent gran] tothom hi podia intervenir sense cap requisit, i t'hi trobaves qualsevol tipologia de professional, des del que tenia una bona formació fins al que no en tenia gens", sense més control que l'interès de l'empresa que contractava.
"Ara -assegura Camps- els òrgans de l'administració pública seran els únics que podran garantir la qualificació; abans l'única evidència era una titulació acadèmica, i ara, seguint la línia de tot Europa, també es preveu regular l'acreditació de competència professional".
En aquest sentit, l'obligació de col·legiar-se, per als llicenciats, o d'inscriure's al futur Registre de Professionals de l'Esport, per a la resta, és ben vista. "El nostre és un sector vinculat a la salut de les persones, el motiu és garantista", matisa el director de l'INEFC.
"Probablement -detalla Camps- hi haurà col·lectius que voldran que es regulin més professions [hi apareixen el professor d'educació física, el monitor d'activitats, l'entrenador i el director esportiu], però el text s'ajusta a la realitat. Penseu que hem recollit idees de molts sectors, i entre el primer text i el de l'avantprojecte hi ha bastantes diferències. A més, després vindrà el desenvolupament de la llei".

POLÍTICA ESPORTIVA - Jordi Cortada

 

 


© 2003-2007 David Ribera-Nebot DRN  educaciofisica.org
TOTS ELS DRETS RESERVATS