LECTURES CURTES // LECTURAS CORTAS

 

 

El Guerruj. Premi Príncep d'Astúries 2004


El Periódico - edició impresa

ATLETISME
Guerruj obté el premi Príncep d'Astúries

• L'atleta marroquí destinarà els 50.000 euros a la construcció d'escoles al seu país

 

imatge

Si desitja veure el gràfic en PDF faci un click a la imatge.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANTONIO BAQUERO
RABAT


L'atleta marroquí Hixam el-Guerruj, considerat un dels millors migfondistes de tots els temps, doble campió olímpic a Atenes de 1.500 i 5.000 metres, va ser distingit ahir a Oviedo amb el premi Príncep d'Astúries dels esports 2004. El guardó, amb una dotació (50.000 euros, una mica més de vuit milions de pessetes) que destinarà a la construcció d'escoles al sud del Marroc, li va ser concedit "pel seu ferm compromís amb l'esport, la societat i, especialment, amb la joventut i els més necessitats", segons el text del jurat. L'atleta, que succeeix en el premi el Tour de França, va aconseguir la distinció a l'imposar-se al pilot madrileny Carlos Sainz, bicampió del món, en l'última votació.
Guerruj va conèixer la notícia gràcies a una trucada de Juan Antonio Samaranch, president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), que es va avançar al mateix ambaixador espanyol a Rabat. Durant tot el dia, l'atleta, que ahir era a casa els seus pares a la capital marroquina, va rebre desenes de trucades de periodistes i de personalitats marroquines i espanyoles.
Al principi, Guerruj va reconèixer no saber gaires coses del premi Príncep d'Astúries. "Els meus amics a Espanya --va explicar-- m'han dit que és un premi que es dóna des de fa molts anys i que Astúries és una regió molt maca del nord del país". No obstant, la seva satisfacció va anar en augment quan va saber més detalls sobre el premi i els anteriors guardonats. "Per a mi és un orgull rebre un guardó que abans ha estat atorgat a Carl Lewis i Serguei Bubka. L'hi dedico a tots els que m'estimen i, especialment, a la gent pobra".

MILLORAR LES RELACIONS
Una prova d'això, va ser el seu anunci de destinar els 50.000 euros a una fundació que projecta construir dues escoles a Tarudant i Rachidia, dues regions aïllades enclavades a l'extrem sud del Marroc. "Els necessitats --va dir-- també s'han de beneficiar d'aquest premi".
L'atleta va reconèixer viure el millor moment de la seva vida després de ser pare d'una nena, guanyar els seus dos ors olímpics i rebre de mans de Mohammad VI la condecoració més important del Marroc. "Intento representar el millor del Marroc, ser el referent per als joves més humils que necessiten un exemple per lluitar i donar el millor de si mateixos". L'atleta també va desitjar que el Príncep d'Astúries pugui contribuir a millorar les relacions entre Espanya i el Marroc i va prometre parlar millor el castellà d'aquí a l'entrega dels premis, que està prevista per al dia 22 d'octubre a Oviedo.

 
 
 

© 2003  David Ribera-Nebot DRN  educaciofisica.org
TOTS ELS DRETS RESERVATS