LUCHA CONTRA EL ACOSO PROFESIONAL
DEL LICENCIADO EN EDUCACIÓN FÍSICA
- 2006 -
Carme Cid i Torrentó

 

Carme Cid i Torrentó explica el acoso profesional al que ha sido sometida como directora técnica de deportes del ayuntamientode Sant Vicenç de Montalt. Todos los licenciados en E.F., y especialmente los colegios oficiales de licenciados en E.F., debemos luchar con más fuerza y contundencia para conseguir que nuestros derechos sean respetados completamente.

 

LLUITA CONTRA L’ASSETJAMENT PROFESSIONAL DEL LLICENCIAT EN E.F.

Carme Cid i Torrentó
Llicenciada en E.F. per l’INEF de Barcelona
Col·legiada COPLEFC 4001


Benvolguts companys i companyes, sóc Carme Cid i Torrentó col·legiada 4001, llicenciada en Educació Física i Esports per l’INEF de Barcelona i em poso en contacte amb vosaltres per denunciar la meva situació actual.
Des del 1991 sóc tècnica d’esports (directora tècnica d’esports) de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt amb un contracte laboral indefinit. Vaig accedir al lloc de treball passant per una prova de selecció a la qual érem 5 candidats, i vaig guanyar la plaça, que va quedar registrada al DOGC.
La meva situació laboral ha canviat de ple des de la nit de les eleccions municipals, ja que automàticament el regidor d’Esports va dir que el primer que faria seria acomiadar-me, despatxar-me, i efectivament em va canviar la ubicació del meu despatx i em van posar al costat d’un lavabo (amb unes olors que ja podeu imaginar), enmig d’un passadís; van intentar enfonsar la meva persona i vaig patir una depressió profunda amb una baixa laboral llarga durant el primer any de legislatura.
El dimarts 7 de febrer de 2005 es van presentar dos policies municipals al meu lloc de treball, durant una classe de Gimnàstica Artística amb alumnes de P3, P4 i P5 i coincidint amb l’hora de sortida d’un grup amb pares i mares presents em van donar la carta d’acomiadament directe.
Els motius de l’acomiadament que ells al·leguen són, per una banda, no assistir al meu lloc de treball durant les vacances de Nadal, i no contractar unes monitores. Ambdós motius són una mentida considerable, perquè al Nadal mai he treballat ni jo ni cap monitor d’esports (només va treballar un i li van pagar totes les hores com a extres) i personalment no puc contractar cap monitor perquè des que mana aquest equip de govern, se n’ocupa el regidor i el seu càrrec de confiança.
Encara estic paint el fet, perquè no hi hagut cap avís previ ni cap reunió ni res de res. Aquesta actuació em sembla incorrecte i humiliant, després d’haver treballat 14 anys en aquest Ajuntament i coneixent tota la gent.
El regidor no em parlava per res de res (ni bo ni dolent), i el primer cop va ser per comunicar-me la reducció de la meva jornada laboral a mitja dedicació. Ha anat passant el temps i no m’ha dirigit mai la paraula i m’han anat degradant professionalment, tot posant un càrrec de confiança que no té cap titulació adient (ve del món del futbol), i va ser donar-li la plaça a tota dedicació i matricular-se a la universitat; actualment s’està treien el títol de magisteri.
Tota aquesta situació em sembla indignant de cara a la nostre professió i considero que és una mancança important i una usurpació constant de llocs de treball per al nostre col·lectiu.
Us demano, si us plau, que em feu arribar un escrit de suport com a companya professional al meu correu electrònic.
Mil gràcies per tot.


JUNY 2006

Carme Cid i Torrentó
ccid@coplefc.com


 


Mensaje de soporte de David Ribera-Nebot,
Miembro del Comité de Expertos educaciofisica.com


Apreciada Carme Cid i Torrentó,

Considero que lo más importante en cualquier proceso de este tipo es que tú estés bien, uno no se puede permitir estar mal como consecuencia de las actuaciones de unos mediocres, simplemente no es justo y por lo tanto uno no debe permitir que le quiten su dignidad.
No hay que esperar ni permitir ningún contacto ni con los acosadores directos ni con los sometidos de su alrededor que también participan. A cualquiera de ellos que intente hablar contigo, les has de hacer saber contundentemente que sólo aceptas comunicaciones oficiales por escrito debidamente selladas y registradas.
Evidentemente, hay que denunciar ante la justicia ordinaria a los máximos responsables del acoso. Este proceso debe suponer simplemente una muy pequeña parte de tu vida, ya que nunca se debe parar el desarrollo personal y profesional.

No intento dar consejos a nadie, esta es mi humilde opinión después que por opinar libremente y defender mis principios me abrieran 4 expedientes –totalmente injustos- con la participación de determinados miembros del departamento de educación de la generalitat de cataluña y estar aún en procesos de denuncias de toda una serie de escándalos pedagógicos e institucionales. Ver un resumen en:
www.elhonordelprofesor.com.

Todos los licenciados en E.F., y especialmente los colegios oficiales de licenciados en E.F., debemos luchar con más fuerza y contundencia para conseguir que nuestros derechos sean respetados completamente.


Saludos y máximo soporte,
David Ribera-Nebot
david@educaciofisica.com

 


© 2003-2006  David Ribera-Nebot DRN  educaciofisica.org
TOTS ELS DRETS RESERVATS