Presentació del Manual FUTURE +, de bones pràctiques en esport i inclusió social

 

El Club Lluita Olímpica La Mina va presentar ahir al CAR el Manual FUTURE + d'eines per a la promoció i inclusió social a través de l'esport. Aquest manual és la culminació de la participació del club de Sant Adrià del Besòs en el projecte europeu FUTURE +, que té com a objectiu la millora de la salut i el benestar dels joves que viuen en barris desfavorits, a través d'experiències positives en l'esport juvenil.

La presentació va anar a càrrec de Juan Carlos Ramos, responsable i co-fundador del Club de Lluita; Gervasio Deferr, co-fundador del Club Gimnàstica la Mina; Lisardo Borja, mediador de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, i Víctor Ferrandiz, entrenador de lluita del Club. Tots ells han estat esportistes vinculats al CAR, i en les seves paraules han volgut destacar l'impacte positiu de l'esport en les seves vides. També han explicat com, a La Mina, l'esport i el club són una eina que serveix per a trencar barreres i estigmes, per a infondre valors, animar els nens i nenes a tenir uns hàbits saludables i a formar-se, a través de models positius. Com va dir Deferr: "És veritat que hi ha problemes a La Mina, però el que cal fer és anar-hi, treballar, incidir.... i el treball que s'hi està fent, tant esportiu com social, la gent del barri l'agraeix".

També van participar en la presentació Gisela Gorriz, gestora del projecte per part de la Unió Europea i ex-gimnasta, qui va anticipar que s'està treballant en un nou projecte, que s'anomenarà FUTURE ++ i vol aprofundir més en la feina feta.

El darrer ponent fou Musa Kirkar, qui presideix GEIPES a Palermo, una fundació que treballa en projectes europeus que busquen el desenvolupament social en comunitats desfavorides, a través de l'esport, però també de l'educació no formal.
 
 

 

© 2003  educaciofisica.org
TOTS ELS DRETS RESERVATS
Contacte/Contact us